Hét gratis stamboomprogramma
  www.aldfaer.nl

 
Aldfaer is een gratis, krachtig, gebruikersvriendelijk en zeer uitgebreid Nederlandstalig Windows-programma voor het vastleggen van alle stamboomgegevens. het hoofdscherm
 
Op één overzichtelijk scherm staan de belangrijkste gegevens van de persoon, inclusief de ouders, huwelijken, kinderen, broers en zusters, notities, leeftijd bij belangrijke familiegebeurtenissen en foto's.
Op de website vindt u de beschrijving en specificaties van Aldfaer.
 
Verder kunt u antwoorden zoeken of, als u niet vindt wat u zoekt, een vraag stellen, in het forum.
Op die manier maakt u optimaal gebruik van de kennis en ervaring van andere gebruikers en de ontwikkelaars.
Ook de sinds de invoering van de website door de gebruikers opgebrachte wensen kunt u in het forum vinden.
 
Om eens te bekijken wat een aantal gebruikers met Aldfaer gemaakt heeft, kunt u gebruik maken van de verwijzingen naar de websites van deze gebruikers.
 
GEDCOM:
Uiteraard beschikt Aldfaer over import en export van Gedcom bestanden.

 

 

http://nl.wikipedia.org/wiki/GEDCOM

De benaming GEDCOM is een acroniem voor GEnealogische Data COMmunicatie die wordt gebruikt voor een speciaal tekstformaat dat is ontwikkeld door de “Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen” (Mormonen). Dit formaat is bedoeld als standaard voor communicatie tussen de Kerk en personen die genealogische data aanleveren.

Het GEDCOM-formaat heeft zich nu ontwikkeld tot de facto standaard voor gegevens-uitwisseling tussen de meeste genealogische programma's en systemen.

 

Een GEDCOM-bestand is makkelijk toegankelijk, omdat het bestaat uit platte tekst en dus met elke teksteditor te bewerken is.

Aangezien XML zijn intrede deed, is er begin 2002 een GEDCOM versie in XML verschenen.