frontdoor
Genealogie pagina

Genealogische data, oftewel stamboomgegevens, van nog levende personen horen NIET op het openbare internet thuis.

Onderstaande genealogische data, bevatten dus GEEN gegevens van nog levende personen !


Sinds 1997 ben ik bezig met genealogie (stamboom onderzoek) van de familie Bloemen, Verp(a)alen, Verwey en Boekstal. Overigens, ben ik geen onderzoeker, maar meer iemand die de genealogische data m.b.v. Aldfaer** zichtbaar maakt en publiceert :: http://www.paulbloemen.eu/gen/


Korte genealogische samenvatting
Op het GeneaNet vond ik de statistische frekwentie van de familienaam Bloemen door de eeuwen heen, alsmede de verspreiding van de voornamen Paul en Paulus vanaf 1600.

Uit deze statistische gegevens blijkt, dat tussen 1600 en 1700 de naam Bloemen vooral in Limburg voorkomt. Daarna loopt Limburg gelijk op met Overijssel. De Friesland tak komt voort uit Overijssel, wanneer Jan Bloemen in 1639 naar Sneek verhuist. Ook Ootmarsum, Delden en Tilburg komen voort uit Oldenzaal, Overijssel.
Overigens, sinds ca. 1600 woont de Overijsselse "hoofdtak" in Oldenzaal en vanaf ca. 1698 heet de oudste zoon in rechte lijn dan steeds Gerrit en later Gerhardus.Wil je bovenstaande gegevens ook ZONDER PRIVACY filter zien?  

Stuur me dan gerust een mailtje.   KLIK hier voor mijn e-mail adres.n.v.t. ** Aldfaer is een gratis, krachtig, gebruikersvriendelijk en zeer uitgebreid Nederlandstalig Windows-programma voor het vastleggen van alle stamboomgegevens. Op één overzichtelijk scherm staan de belangrijkste gegevens van de persoon, inclusief de ouders, huwelijken, kinderen, broers en zusters, notities, leeftijd bij belangrijke familiegebeurtenissen en foto's.    
Aldfaer website: www.aldfaer.nl

Ik heb de taak op mij genomen, om in het computerprogramma Aldfaer de genealogische gegevens van de familie Bloemen digitaal bij te houden. Daarin ben lijdzaam. Dat wil zeggen, dat ik aanvullingen, anekdoten en correcties afwacht en deze pas muteer wanneer daar een reden voor is. Omdat het voor mij geen dagelijkse hobby is, maar meer een interesse, wanneer zich iets belangrijks voordoet, zijn de gegevens dus niet altijd actueel.